THE LENNONS startede som The Spitfires

Den musikalske triangel: Händelsvej, Haydnsvej, Ellebjergvej

Det der senere skulle blive til The Lennons startede i 1963 i Sydhavnen.

De to skolekammerater Ove Bendix Larsen og Calle Sand fik forbindelse med Alex Petersen, som også interesserede sig glødende for tidens pop-musik. At de tre så ovenikøbet boede i samme ”gård” i Sydhavnen, gjorde kommunikationen meget let. De tre gader Haydnsvej, Händelsvej og Ellebjergvej blev den triangel, hvor de mødtes og lod sød pigtrådsmusik opstå.

Forældrene syntes, i starten, ikke at musikken var særlig sød. Så gruppen fandt sig et øvelokale i blokkens tidligere cykelkælder, som var lavet om til ”Filmkælderen”, hvor der om lørdagen blev vist film for gårdens børn. Filmene blev for det meste lånt af Staten Filmcentral, men der var også film med Charlie Chaplin, Gøg og Gogge og ikke mindst Ota Solgryns reklamefilm med Helge Kjærulff-Schmidts forrygende opvisninger i hvad man kunne udrette med de mange superkræfter, som det gav af at spise solgryn hver morgen. Jo, der var god stemning i kælderen, hvor de spredte tilråb blev dæmpet af 16mm’erens stille  motorlarm.

Ove spillede på sin super-moderne Lucky7 guitar, som fik på monteret en løs mikrofon, Alex spillede på akk. guitar, mens Calle ventede på at få afholdt sin konfirmation og de pengegaver, der kunne betale for en basguitar. Det blev til en flot skinnende rød Höfner og senere fik Ove og Alex også anskaffet sig to røde Höfner guitarer. De vidste jo godt, at det sublime mærke var Fender, men sælgeren i forretningen talte varmt for, at de tre Höfner guitarer var lige så gode   ……. og så var de selvfølgelig meget billigere!

Nu var de klar til at vise hele verden, at de kom fra ”Musikbyen”, som Sydhavnen gerne ville kaldes.

Men først skulle der øves, øves, øves og øves. Det blev til et par instrumental numre, men før de sad helt fast fik de lovet folkene bag ”Filmkælderen”, at de nok skulle spille til ”Andelsforeningen Ellebjerg”’s forårsfest, som tak for lån af øvelokalet.

Lørdag den 18. Maj 1963 fra kl. 19.00 – 23.45 skulle der vises film og derefter være dans til det kendte The Spitfires. Det med det kendte kunne de ikke rigtig genkende og repertoiret bestod af 1 ½ kopieret The Shadows nummer, så det blev et par meget lange numre ……………..!

Succes’en blev gentaget ved et  arrangement på den nedlagte tømmerplads et stykke tid efter.

Men så blev de enige om, at der skulle spilles rock ’n’ roll og dertil hørte en sanger og en trommeslager. Gruppen blev udvidet med Alex’s fætter Allan Blichfeldt og sangeren Sten Hansen. Allerede den 23. Maj 1963 stod de på scenen i Café Engholmen, Sydhavnen.

En ny sanger bosiddende i Sydhavnen, som kunne tilbyde eget sanganlæg og evt. bil, bankede på døren og efter et par øveaftner blev Teddy Larsen en del af gruppen. Senere overtalte de trommeslageren Torben Bodi til at skifte over og nu var den faste gruppe en realitet.

De store idoler på musikfronten var Elvis Presley, Ricky Nielsson, Fabian, Paul Anka, Little Richard, Pat Boone, Cliff Richard, men ny æra lå på lur i horisonten. Pludselig brød The Beatles igennem i æteren og lyden tog fuldstændig vejret fra dem. Før Beatlemania nåede til Danmark, havde de 5 gutter kåret deres absolut yngling: John Lennon.

Da gruppen havde meldt sig til en talentkonkurrence, havde man brug for et nyt stærkt navn.

Sagen var klar - gruppen skulle fremover hedde: THE LENNONS